Relatie therapie

Wanneer jullie relatie vast komt te zitten en je wilt uitzoeken hoe je deze relatie weer kunt verbeteren kan relatietherapie een oplossing zijn. Met name relaties van jonge ouders kunnen onder spanning komen te staan door de ingrijpende veranderingen die het nieuwe gezin met zich mee brengt.

Ruim 70% van alle jonge ouders ervaart relatiestress na de geboorte van het eerste kindje. De problemen die deze stress veroorzaken ontstaan rondom diverse zaken zoals; financiën, de opvoeding, het huishouden, de arbeidsverdeling en intimiteit. Als jonge ouders kun je jezelf hier vast in herkennen. Helaas ontdekken partners vaak te laat dat conflicten over deze zaken al in een vergevorderd stadium zijn. Er is dan al sprake van destructieve communicatie door partners. Bij de helft van deze groep jonge ouders eindigt de relatie al voor hun kind naar de basisschool gaat. Dit met alle gevolgen van dien voor zowel de kinderen als de ouders.

4FamilyCare streeft in de relatietherapie om jullie als partners inzicht te geven in deze destructieve interactiepatronen en te kijken hoe beide partners zich weer erkend, begrepen en gewaardeerd voelen. Waardering, begrip, acceptatie en betere communicatie kan ervoor zorgen dat ook de liefde voor elkaar weer opbloeit en er een nieuwe, mogelijk nog meer stevige, basis ontstaat voor jullie relatie.