Kindercoach

Ouders gaan scheiden en ik dan?

Een ding is zeker: “Jij hebt er niet voor gekozen en het is zeker niet jouw schuld!”

Een scheiding is helemaal niet leuk. Je ouders hadden misschien al heel veel ruzie gehad voordat ze vertelden dat ze gingen scheiden. Misschien hebben ze zoveel ruzie dat ze niet eens meer normaal met elkaar kunnen praten.Je ouders blijven toch allebei jouw ouders en het allerliefste wil je dat ze samen over dingen kunnen praten die voor jou belangrijk zijn.

In mijn praktijk begeleid ik kinderen die net zoals jij veel problemen hebben met de scheiding van hun ouders. Het liefste wil jij net als alle andere kinderen dat je ouders gewoon bij elkaar blijven. Wanneer het echt niet kan wil je in ieder geval dat ze geen ruzie maken en je wilt zeker geen partij kiezen voor een van je ouders.

Wij kunnen samen praten over jouw gevoelens over de scheiding en je krijgt tips om lastige situaties te kunnen oplossen. Bijvoorbeeld om te leren hoe je aan je ouders vertelt waar je verdrietig van wordt. Door na te denken over de scheiding en te werken aan opdrachten wil ik je helpen de scheiding van je ouders een plekje te geven in jouw leven.

Belangrijk is dat ouders allebei een rol blijven spelen in je leven en samen voor jou blijven zorgen. Hierover gaan we een plan maken waarin je samen met je ouders afspraken kunt maken over deze nieuwe toekomst.

 

” Ik vind het fijn dat papa en mama nu eindelijk snappen waar ik het meest verdrietig van word”